Valtatie 8:n parannustyöt saavat jatkoa – Eurajoen risteysalueen rahoitus sisältyy elvytyspakettiin

Vuoden 2020 neljäs lisätalousarvio pitää sisällään rahoituksen Satakunnan pitkäaikaiselle tavoitteelle. Valtatie 8:n tieyhteys Eurajoella saa parannushankkeeseen valtion rahoitusta yli 27,1 miljoonaa euroa. Hallituspuolueiden satakuntalaiset kansanedustajat pitävät rahoituksen saamista elintärkeänä Satakunnalle. 

  • Tämä on todellinen työvoitto, sillä kyseessä on maakunnan tärkeimmän edunvalvontatavoitteen toteutuminen. Tieosuus on koko länsirannikolle kriittisen tärkeä. Se on alueemme liikenteen pääväylä, josta kulkee niin työmatka- kuin tavaraliikennekin. Suoran ratayhteyden puuttuessa pääväylän merkitys vieläpä korostuu. Nykyiset liikennejärjestelyt ovat osiltaan vaikeuttaneet myös Eurajoen keskustan kehittämistä. Nyt sekin mahdollistuu, kansanedustaja Kristiina Salonen (sd.) toteaa. 

Eurajoen kohdalla liikennemäärä on suuri, sillä raskaan liikenteen määrä on kasvanut Lounais-Suomen pääteillä selkeästi muuta maata nopeammin. 

  • Tällä hetkellä tieosuuden turvallisuus on yksi pääteiden runkoverkon huonoimpia. Eurajoen kohta poikkeaa muista vt 8:n tieosuuksista, sillä keskustan alueella paikallinen liikenne ja päätien liikenne sekoittuvat. Tällä parannuksella olisikin merkittävä vaikutus kaikille tien käyttäjille, niin yritysten toimintaedellytyksiin ja työmatkaliikenteen sujuvuuteen, kuin liikenneturvallisuuden parantumiseen. Onkin syytä kiittää hallitusta Satakunnan elinvoimaan panostamisesta. Tämä investointi maksaa itsensä varmasti takaisin, kansanedustaja Eeva Kalli (kesk.) kommentoi. 

Hallituksen lisätalousarvio tuo hyviä uutisia Satakuntaan haastavan kevään keskellä.

  • Vt 8:n kuntoon saattaminen on ollut maakuntamme edunvalvonnan keskeinen tavoite pitkään. On tärkeää, että koko tieosuus saadaan valmiiksi tulevaisuudessa myös Satakunnan puolella. Olennainen askel on, että saamme vihdoin Eurajoen kohdan osalta odotetun korjauksen käyntiin. Hallitus on tänään jälleen todistanut, että elvyttäviä hankkeita löytyy Satakunnasta, kansanedustaja Krista Kiuru (sd.) kertoo.

Hankkeella on myös Eurajoen keskustan maankäytön kehittämistä edesauttava vaikutus.

  • Parannushankkeella tuetaan kunnan omien tavoitteiden mukaista kehittämistä Eurajoen keskustan alueella. Samalla myös paikallisliikenteessä matka-ajat lyhenevät, kun päätieverkkoon liittyminen helpottuu huomattavasti. Tämä on Satakunnalle ilon päivä, kansanedustaja Heidi Viljanen (sd.) sanoo. 

Liikenteelliset pullonkaulat valtatie 8:n yhteyksissä ovat olleet vakava este alueen talouskasvun kannalta.

  • Vihdoinkin tämä on totta. En olisi toivonut, että on tultava koronan kaltainen kriisi maahamme, että Satakunta saisi infrarahoituksen, jota se on pitkään kaivannut. Suomi tarvitsee Satakuntaa, sillä olemme maakunta, joka ruokkii vientiteollisuudellaan koko maata, kansanedustaja Jari Myllykoski (vas.) päättää.

Lisätiedot:

Kristiina Salonen

p. 050 512 0010

Eeva Kalli

p. 09 432 3095

Krista Kiuru

p. 09 432 3192

Heidi Viljanen

p. 09 432 3010

Jari Myllykoski

p. 09 432 3119