Valtatie 8:n onni voi olla vanheneva ympäristölupa

Kansanedustaja Kristiina Salonen (sd.) pitää tärkeänä, että ensisijaisesti lähdetään etsimään puuttuvaa rahoitusta kehysriihessä ja myöhemmin talousarvioesityksessä, eikä karsimaan nykyisiä olemassa olevia liikennehankkeita tai siirtämään jo liikennepoliittisessa selonteossa sovittuja hankkeita toteutettavaksi myöhemmin.

–    Valtion tiukkeneva talous voi asettaa lisähaastetta rahoituksen löytämiselle, mutta juuri taantuman aikaan on järkevää investoida infrastruktuuriin. Valtatie 8:n onni on vanheneva ympäristölupa. Ympäristöluvan takia peruskorjaus on aloitettava ensi vuoden aikana. Tämä tarkoittaa sitä, että valtatie 8 ei ainakaan voi olla hanke, jonka toteutusta siirretään myöhempään ajankohtaan, toteaa Salonen.

Satakunta on edustettuna Turku–Pori-yhteysvälin uudelleenarviointia valmistelevassa työryhmässä.

–    Nyt on tärkeä pitää huolta siitä, että valtatie 8:n korjaustarvearvio on todellinen ja perustuu alueen tienkäyttäjien ja yritysten tarpeisiin. Valtatie 8:n perusparannuksesta ei saa tulla torsoa tai puutteellista, niin sanottua köyhän miehen tiehanketta.

Ensi kevään kehysriihessä päätetään kaikkiin liikennehankkeisiin tarvittavasta lisärahoituksesta.

–    On hyvä, että kaikki alueemme edunvalvojat ovat hereillä ja aktiivisia. On kuitenkin syytä muistaa, että valtatie 8 ja Rauman meriväylän syvennys ovat jo eduskunnan hyväksymässä liikenneverkon kehittämisohjelmassa ja niin sanotussa ykköskorissa. Nyt siis etsitään kaikille niille hankkeille rahoitusta.