SDP:n Salonen: Valtiolle aktiivinen rooli telakoissa

Salonen on tyytyväinen SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan Jouni Backmanin sekä merenkulun emeritusprofessori Jorma Tainan kantaan siitä, että valtion tulisi koota meriklusterin superyhtiö, jossa ovat mukana kaikki Suomen meriteollisuuden valmistajat.

– Valtiolla on nyt oltava hyvin aktiivinen rooli. Uskon että tämä onnistuu. Kokoomuskin näet näyttää Vapaavuoren ja Kataisen viimepäiväisten lausuntojen myötä tulleen sosialidemokraattien linjoille valtio-omistajakysymyksessä, Salonen huomauttaa.

Ministeri Ihalainen vieraili kansanedustaja Salosen kutsusta 18.3.2013 Rauman telakalla. Jo tuolloin kannettiin huolta telakan tulevaisuudesta Raumalla. Ministeri seurueineen osoitti kuitenkin Salosen mukaan olleen hyvin perillä tilanteesta ja toimivan aktiivisesti asioiden selvittämiseksi.

Suomella on huoltovarmuuden vuoksi oltava telakkateollisuutta jatkossakin. Valtion rooli on siis maamme huoltovarmuudenkin nimissä huolehtia siitä, että omistuspohjaan saadaan vakautta ja jatkuvuutta. Se syntyy parhaiten valtion osaomistuksella.  

–       Telakkateollisuus on koko meriklusterin sydän. Suomi tarvitsee telakoita työllistämään tilauksillaan myös koko alihankintaverkoston, Salonen lopettaa.

Pääministeri Katainen piti YLE:n Ykkösaamussa 4.5. valtion omistajuutta telakoissa mahdollisena. Elinkeinoministeri Vapaavuori kommentoi 3.5. että valtio voi mennä telakoiden omistajaksi.