SDP:n Kiuru, Salonen ja Viljanen: Pori-Mäntyluoto-Tahkoluoto rataosuuden peruskorjaukselle 20 miljoonaa

Liikenne- ja viestintäministeriö tiedotti tänään perusväylänpidon pienten parantamishankkeiden kohteista vuosille 2020-2022. Pori-Mäntyluoto-Tahkoluoto -radan peruskorjaukselle myönnettiin rahoitusta 20 miljoonaa euroa.

Pori-Mäntyluoto-Tahkoluoto peruskorjauksella vähennetään rataosuuksien ongelmia sekä parannetaan tasoristeysten varustelua. SDP:n satakuntalaiset kansanedustajat Krista Kiuru, Kristiina Salonen ja Heidi Viljanen ovat tyytyväisiä päätökseen.

  • Tätä uutista on odotettu pitkään. Porin sataman elinvoiman kannalta on tärkeää, että huonossa kunnossa oleva rataosuus saadaan lopulta kuntoon, jotta tavara voi liikkua sujuvasti teollisuuden tarpeita palvellen. Myös Porin kaupungin elinvoiman kannalta on hyvä, että raideosuudelta poistetaan vientiteollisuutta haittaavat esteet. Viime hallituskaudella oli jopa uhkana, että huonossa kunnossa olleelle rataosuudelle tulisi nopeusrajoitus. Siitä huolimatta perusparannushanketta ei ole saatu aikaisemmin alkamaan. Nyt uusi hallitus ja liikenneministeri Marin tarttui heti asiaan, porilainen kansanedustaja ja perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru toteaa.
  • Kaksi peräkkäistä hyvää uutista Satakunnan raideliikenteelle tuntuu hienolta. Kyseisen rataosuuden peruskorjaus on pitkään ollut Satakunnan kärkitavoitteissa mukana. Sen heikko kunto on jo haitannut teollisuuden toimintaa. Nyt nähdään maassamme oikeita tekoja infran parantamiseksi, kansanedustaja ja SDP:n eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja Kristiina Salonen sanoo.
  • Tavaraliikenteen raideyhteyksien sujuvuus Tampereen ja Satakunnan välillä on koko maakunnan elinkeinoelämälle todella merkittävä asia, kansanedustaja Heidi Viljanen painottaa.

Lisätiedot:

Krista Kiuru

p. 09 432 3192

Kristiina Salonen

p.  050 512 0010

Heidi Viljanen

p. 09 432 3010