Satakunnan hallituspuolueiden kansanedustajat: Satakuntaan ensi vuodelle yhteensä 1,45 miljoonaa euroa lisärahoitusta

Eduskunnan valtiovarainvaliokunta on tehnyt hallituksen ensi vuoden talousarvioon lisäyksiä. Satakunta saa lisärahoitusta yhteensä 1,45 miljoonan euroa. Satakuntalaiset hallituspuolueiden kansanedustajat Kristiina Salonen (sd.), Eeva Kalli (kesk.), Jari Myllykoski (vas.) ja Heidi Viljanen (sd.) ovat tyytyväisiä, että yhteinen edunvalvontatyö kantaa jälleen hedelmää.

– Lisäykset ovat osa valtakunnallisia ja osa alueellisia hankkeita, jotka eduskunta haluaa lisätä valtion budjettiin. Tänä vuonna Satakunta sai hyvän potin myös alueellisesti. Rahoitusta saavat mm. Harjavallan Kt 43/Vt 2 rampin kiertoliittymän rakentaminen (400 000 euroa), Suontaustantien perusparannus Huittisissa (800 000 euroa), Säkylän Pyhäjärven hoitokalastus (100 000 euroa) sekä ylimaakunnallinen Lauhanvuori-Hämeenkangas Geopark (150 000 euroa), Salonen kertoo.

– Hienoa, että Pyhäjärven hoitokalastuksen rahoitukselle osoitetaan jatkoa. Pyhäjärvi-instituutti tekee tärkeää työtä kestävän ruoantuotannon, elintarviketalouden, vesienhoidon ja kiertotalouden kehittämisen eteen, Kalli kommentoi.

– Harjavallan kiertoliittymän rakentaminen on olennaista nykyisen nelihaaraliittymän turvallisuuden ja sujuvuuden parantamiseksi. Kiertoliittymä edistää liikenneturvallisuutta etenkin jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden sekä kantatien ylittävän ja sille liittyvän liikenteen kannalta. Lisäksi kiertoliittymä parantaa liikenteen välityskykyä, Myllykoski sanoo.

– Huittisten Suontaustantien parannus on alueen elinkeinoelämän, asukkaiden sekä turvallisuuden kannalta merkittävä hanke. Hienoa, että voimme maakunnan kansanedustajina tätä kautta auttaa huittislaisia tien parantamisessa, Viljanen päättää.

Lisätiedot:

Kristiina Salonen, p. 050 512 0010

Eeva Kalli, p. 044 355 4400

Heidi Viljanen, p. 09 432 3010

Jari Myllykoski, p. 09 432 3119