Pitkään odotettu yhtenäiskoulun mahdollistava järjestämislupa on vihdoin totta!

 

Lupaprosessi on ollut pitkä ja monivaiheinen. Rauman kaupungin, Normaalikoulun ja Turun yliopiston edustajat ovat olleet koko hakuprosessin ajan aktiivisia ministeriöön päin.  Kristiina kertoo olleensa jo tuon ryhmän mukana tapaamassa edellistä opetusministeriä Helsingissä.

– Pitää näköjään olla kärsivällinen ja sinnikäs tällaisissa lupa-asioissa. Tämän prosessin aikana ehdin ensin kaupunginhallituksen puheenjohtajana tavata kaksi kertaa edellistä opetusministeriä ja nyt kansanedustajana vielä uutta opetusministeriä ennen luvan myöntämistä.

Opetusministeri Gustafsson perustelee myönteistä päätöstä myös sillä, että Rauman kaupunki on taannut yhteistyössä Turun yliopiston kanssa käyttökustannusten osalta sen, että hankkeesta ei muodostu valtiolle lisäkustannuksia.  Rauman kaupungin vastaantulo onkin ollut merkittävä tekijä lupaprosessin etenemisessä.

– Olin todella tyytyväinen, kun ministeri Gustafsson soitti ja ilmoitti positiivisesta päätöksestään. Pitkä prosessi sai vihdoinkin onnellisen päätöksen. Tämä on erittäin tärkeä päätös Raumalle, Kristiina sanoo. 

Opettajankoulutusta voidaan myös kehittää

Rauman opettajankoulutuslaitoksen toiminnan kehittäminen oli myös eräs tärkeä asia, jolla oli merkitystä yhtenäiskoululuvan saamiselle. Jatkossa OKL:ssä opiskelevilla on paremmat mahdollisuudet saada opettajan kaksoispätevyys, jonka Normaalikoulun muuttaminen kaksisarjaiseksi mahdollistaa.

– Syksyn aikana neuvottelin ministerin ja hänen virkamiestensä kanssa yhtenäiskouluasiasta. Jossain vaiheessa myönteisen lupapäätöksen saamisen todennäköisyys tuntui heikolta. Ministeri kuunteli kuitenkin tarkkaan faktoja, ja päätyi pyytämään vielä kertaalleen lisäselvitystä, Kristiina kertoo.