Kristiina SuomiAreenassa

Kristiina Salonen osallistui vuoden 2013 SuomiAreena-viikolla lukuisiin tilaisuuksiin. Esimerkiksi Satakunnan kansanedustajien kesken puhuttiin 16.7. maakunnan tulevaisuudennäkymistä. Kristiina antoi Satakunnalle arvosanaksi 8, sillä perusasiat ovat kunnossa, mutta aina on petrattavaa. Tulevaisuuden kannalta on tärkeää pitää huolta jo olemassa olevien työpaikkojen säilymisestä, mutta hakea myös uutta kasvua esimerkiksi energia- ja vesiosaamisesta. Myös elämänlaatukysymykset, kuten asuminen ja liikenneyhteydet, ovat tärkeitä.

Kansanedustajien keskustelua oli tuomaroimassa Jari Levonen, jonka lähes pelkkä läsnäolo takasi sen, että keskustelu pysyi aiheessa, eivätkä puheenvuorot venyneet liian pitkiksi.

Keskiviikkona 17.7. Kristiina veti Rauman vanhalla rautatieasemalla paneelin kuntapalveluiden tulevaisuudesta 2020-luvulla. Panelistit, Satakunnan maakuntajohtaja Pertti Rajala, Porin kaupungin kehittämispäällikkö Timo Aro ja Kuntaliiton lakiasiainjohtaja Arto Sulonen, olivat yhtä mieltä siitä, että tulevassa kunta- ja sote-uudistuksessa on kyse kuntalaisten peruspalveluista ja niiden saatavuudesta. Arto Sulonen sanoi myös, että pallo on nyt selvitystyön suhteen kunnilla, sillä valmiita lukkoon lyötyjä malleja ole haluttu antaa. Selvitystyö on kuitenkin aloitettava nyt.

Keskustelut jatkuivat Suuressa satakuntalaisessa kuntajunassa, joka matkasi Raumalta Poriin Ukko-Pekan vetämänä.