Kristiina Salonen haastaa raumalaiset ja euralaiset valtuutetut uimataitotestiin

Kristiina Salonen haluaa haastaa Rauman ja Euran kunnanvaltuustojen jäsenet Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton uimataitotestiin. Testissä henkilö, joka pudottuaan syvään veteen siten, että pää käy veden alla ja päästyään uudelleen pintaan, pystyy uimaan 200 metriä, josta 50 metriä selällään, on uimataitoinen. Salonen itse suoritti testin torstaina 18.4.2013 kansanedustaja Jaana Pelkosen haastamana ja haluaa nyt puolestaan kutsua kotimaakunnan valtuutetut testiä suorittamaan.

–    Toivon, että mahdollisimman moni valtuutettu ottaa haasteen vastaan ja valtuutettujen esimerkki saa muutkin kuntalaiset testaamaan uimataitonsa. Suomessa on 2000-luvulla hukkunut jo 2 453 ihmistä, joista monen hengen kunnollinen uimataito olisi voinut pelastaa. Suomi on tuhansien järvien maa ja Satakunta rannikkoseutua, joten meillä kaikilla tulisi olla perusuimataito. Tällä hetkellä aikuisista kuitenkin vain 68 % uimataitoisia, sanoo Salonen.

–    Myös lasten uimataitoon pitää kiinnittää huomiota. Kuudesluokkalaisista ainoastaan 72 % osaa uida. Meren ja järven läheisyys itsessään on hyvä syy muistuttaa kaikkia valtuutettuja huolehtimaan paikkakuntansa lasten ja nuorten hyvästä uimaopetuksesta. Toivon, että haasteeseen osallistuminen saa valtuutetut tarkistamaan samalla oman kunnan lasten ja nuorten tilanteen.

Haaste toteutetaan yhteistyössä Rauman Uimaseuran sekä Eura Swimming Teamin kanssa, jotka kutsuvat oman kuntansa valtuutetut erikseen sovittuina aikoina suorittamaan testin. Jos muidenkin kuntien valtuutetut haluavat ottaa haasteen vastaan, kannattaa olla yhteydessä testejä vastaanottaviin uimaseuroihin.