Kristiina Salonen ehdolle kunnallisvaaleihin

Raumalainen kansanedustaja ja Rauman kaupunginvaltuutettu Kristiina Salonen (sd.) asettuu ehdolle huhtikuun 2017 kunnallisvaaleissa. Pitkään kunnallispolitiikassa mukana ollut Salonen kertoo päätöksen olleen tällä kertaa vaikeampi kuin koskaan aiemmin.

Olen aloittanut poliittisen uran kunnallispolitiikassa ja arvostan sitä vaikuttamismuotona edelleen hyvin paljon. Rauma on kotikaupunkini ja haluan tulevaisuudessakin olla vaikuttamassa alueen asioihin niin eduskunnassa kuin myös paikallistasolla. Tietenkin myös ihmisten minulle esittämät toiveet mukaan lähtemisestä vaikuttivat päätökseeni. Päätös ei kuitenkaan ollut helppo ja harkitsin sitä loppumetreille asti, kertoo Salonen.

Salosen mukaan koko vaikuttamisjärjestelmä on suuressa muutoksessa.

Sote-uudistuksen myötä osa nykyisen kunnan päätösvaltaa on siirtymässä maakuntiin. Lopullista nuijankopausta ei ole kuitenkaan vielä tehty eikä esimerkiksi maakuntavaalien ajankohtaa ole vielä päätetty. Siksi tässä hetkessä ei voi ajatella mahdollisesti tulevaa järjestelmää, vaan tehtävä päätös nykyisen mukaan. Pohdin kuluneiden viikkojen aikana kovasti sitä, kuinka monella tasolla yksi ihminen voi olla mukana päätöksenteossa. Jos maakuntavaalit tulevat, niin asiaa on siinä kohdin sitten harkittava uudelleen.

Suurin syy harkintaan oli kuitenkin Salosen muuttunut perhetilanne.

Perheeseemme syntyi esikoistytär viime heinäkuussa. Vaikka politiikka on intohimoni, perheeni ja tyttäreni ovat suurin rakkauteni. Ne tehtävät, joihin lähden mukaan, haluan myös hoitaa mahdollisimman hyvin, mutta mikään muu ei ole elämässä tärkeämpää kuin perhe. Vaikka perhe onkin etusijalla, toivon, että saan tehdä vaikuttamistyötä raumalaisten hyväksi myös tulevana valtuustokautena. Sen kuitenkin vasta tulevat vaalit näyttävät, Kristiina Salonen toteaa.