Kiuru ja Salonen: Satakunta nousuun uutta työtä etsimällä

Opetusministeri Krista Kiuru (sd.) ja kansanedustaja Kristiina Salonen (sd.) ovat tyytyväisiä työministeri Lauri Ihalaisen ja elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren päätökseen nimetä Rauman seutu rakennemuutosalueeksi. Molemmat pitävät myös tärkeänä Porin seudun työllisyystilanteen heikkenemiseen puuttumista.

–          Porissa halutaan nopean toiminnan joukoilla tukea irtisanomisuhan alla olevia. On tärkeää, että näille työntekijöille saadaan mahdollisimman nopeasti tietoa työllistymis- ja koulutusvaihtoehdoista. Pidän tärkeänä, että Pori tekee aktiivisesti työtä uhkaavassa työttömyystilanteessa, toteaa Kiuru.

Satakunnassa on jo pitkään eletty suurta rakennemuutosta. Tällä hetkellä Porissa taistellaan olemassa olevien työpaikkojen puolesta. Rauman seutukunta on jo suurten muutosten puristuksessa.

–          Mikään alue ei tietenkään halua rakennemuutosalueeksi, koska se merkitsee, että runsaasti työpaikkoja on äkillisesti menetetty. Tämä päätös antaa Rauman seudulle kuitenkin mahdollisuuden hyödyntää yritysten investointi- ja kehittämishankkeiden tukemista. Työ- ja elinkeinoministeriön antama määräraha on tarkoitettu työllistämis-, koulutus- ja erityistoimiin sekä työllisyysperusteisiin investointeihin, sanoo Salonen.

–          Nyt meille on annettu työvälineitä Satakunnan työllisyystilanteen parantamiseksi. Tässä onnistuminen edellyttää kaikkien toimijoiden aktiivista työtä yhdessä Satakunnan suunnan kääntämiseksi, toteavat Kiuru ja Salonen.