Kansanedustaja Salonen: Yliopistokeskuskaupungit mukaan ekosysteemisopimukseen – ”Porin mukaan ottaminen on merkittävä uutinen Satakunnalle”

Työ- ja elinkeinoministeriö tiedotti keskiviikkona yliopisto- ja yliopistokeskuskaupunkien ekosysteemisopimuksesta. Ekosysteemisopimukset toteutetaan osana uutta EU:n alue- ja rakennepolitiikan 2021–2027 -ohjelmaa. Myös Pori valittiin mukaan seuraavalle kaupunkikehittämisen EAKR-rahoituksen kaudelle. Kansanedustaja Kristiina Salonen (sd.) pitää yliopistokeskuskaupunkien mukaan ottamista merkittävänä uutisena Satakunnalle.

  • Maakunnallisen edunvalvonnan kannalta tämä on erittäin tärkeä asia. Jos yliopistokeskuskaupungit olisivat jääneet sopimuksen ulkopuolelle, olisi rahoitus kanavoitunut pelkästään kuudelle suurimmalle kaupungille. Tällä ratkaisulla tuetaan myös yliopistokeskuskaupunkien elinvoimaa ja mahdollisuuksia. Kiitos ministeri Lintilälle alueellisen tasapuolisuuden huomioimisesta, Salonen kiittää.

Esimerkiksi syntyvillä yhteistoimintaverkostoilla voidaan tukea alueen yrityksiä ja elinkeinoelämää sekä osaamisen vahvistamista.

  • Yliopistokeskuskaupunkien mukaan ottaminen sopimukseen on maakunnille hyvä mahdollisuus. Tämä status mahdollistaa moniin muihin hankkeisiin pääsyn, joista muuten saatettaisiin jäädä automaattisesti ulkopuolelle. Innovaatiotoiminnan, tutkimuksen ja kehityksen kannalta tämä on siis Satakunnalle merkittävä uutinen, Salonen kommentoi.

Lisätiedot:

Kristiina Salonen

p. 050 512 0010