Kansanedustaja Salonen: Viimeinen sinetti valtioneuvostolta – Laivue 2020 -alukset rakennetaan Raumalla

Torstaina pidetyssä valtioneuvoston istunnossa päätettiin puolustusvoimien Laivue 2020 alusten ja taistelujärjestelmien hankinnasta. Neljän sotalaivan tilaus toteutetaan Rauma Marine Constructionsin (RMC) työnä Raumalla.

Raumalainen kansanedustaja Kristiina Salonen (sd.) pitää kauppojen vahvistumista odotettuna, mutta myös helpottavana tietona.

  • Tätä on tavoiteltu jo pitkään. Lopullinen päätös on ennen kaikkea merkittävä voitto ja onnistuminen RMC:lle, mutta on se helpottava tieto myös koko Raumalle. Tämä on myös meille hyvä muistutus globaalissa maailmassa siitä, että Suomessa tehtäviä tuotteita tarvitaan ihan jo esimerkiksi huoltovarmuuden tai kansallisen turvallisuuden säilymisen näkökulmasta, kuten nyt näiden Puolustusvoimien laivojen osalta on nähtävissä, toteaa Salonen.

Kauppojen hinnaksi on arvioitu 1,2 miljardia euroa. Laivat on määrä rakentaa vuosina 2021–2025.

  • Näin suurella hankinnalla on parhaimmillaan pitkäksi aikaa piristävät vaikutukset paikalliselle laivateollisuudelle ja sen alihankintaketjuille. Tärkeää on myös saada tästä syntyvät työt ja verotulot pysymään Rauman seudulla. Nyt onkin seuraavaksi varmistettava, että meillä on tarvittavia osaajia ja koulutusta saatavilla, Kristiina Salonen lisää.

Lisätiedot:

Kristiina Salonen

p.  050 512 0010