Kansanedustaja Salonen onnittelee Rauma Marine Constructionsia ensimmäisestä laivatilauksesta

Raumalainen laivanrakennusyhtiö Rauma Marine Constructions (RMC) on kertonut ensimmäisestä saamastaan laivatilauksesta. Tanskalainen Mols-Linien tilaa RMC:ltä lautan Bornholmin-reitilleen. Kansanedustaja Kristiina Salonen (sd.) iloitsee syvästi uutisesta.

Haluan onnitella RMC:tä hyvästä työstä laivanrakennuksen uudelleen elvyttämiseksi Raumalla. Tilaus on merkki siitä, että STX:n jälkeensä jättämän tuskan tuhkasta nousee nyt viimein uutta ja pitkä laivanrakennuksen perinne voi jatkua Raumalla.

Vuonna 2014 Rauman STX:n telakan sulkemisen jälkeen perustettu RMC on Salosen mukaan onnistunut omalta osaltaan valamaan uskoa alan tulevaisuuteen laajemminkin.

Koko alan elvyttäminen Raumalla on vaatinut pitkäjänteistä työtä haastavassa markkinatilanteessa ja toimintaympäristössä. Kaikkien eri tahojen on pitänyt jaksaa uskoa Raumalla olevaan potentiaaliin ja laivanrakennuksen tulevaisuuteen, vaikka heti ei olekaan saatu sitä, mitä on toivottu. Ensimmäinen laivatilaus on kuitenkin tärkeä yrityksen uskottavuudelle luotettavana toimijana. Uskonkin, että nyt RMC:lle tulee aivan erilainen asema laivanrakentajana, ja yritys pääsee tulevaisuudessa kiinni projekteihin toivottavasti hieman helpommin, sanoo Salonen.

Erityisesti Rauman kaupunki, mutta myös valtiovalta ovat omalta osaltaan tukeneet RMC:n toimintaa, vaikka epäilijöitä ja alan hautaajia on matkan varrella ollut monia. Erityiskiitos kuuluu kuitenkin RMC:n omistajille ja osaajille, jotka ovat kaikessa hiljaisuudessa työskennelleet vuosia taustalla tilausten saamiseksi. Yrityksen ansiosta kaikki se pääomaa aina suunnittelusta ja laivamyynnistä laivanrakennukseen on pystytty ylläpitämään Raumalla. Tämä on osoitus pienen kaupungin ja yrityksen sinnikkyydestä.

Salonen kertoo myös olevansa tyytyväinen siihen, että lautan tilaaja on tanskalainen yhtiö.

On hienoa, että pohjoismaalaiset arvostavat juuri sitä osaamista, luotettavuutta sekä korkeatasoista työnlaatua, mitä suomalainen telakka pystyy parhaimmillaan tarjoamaan. Toivottavasti osaamme arvostaa sitä myös itse omissa tilauksissamme tulevaisuudessa.