Kansanedustaja Salonen: Metsän sahainvestoinnin vahvistuminen Raumalle lottovoitto – kasitien remonttia tulee jatkaa

Metsä Fibre on tiedottanut maanantaina uuden sahahankkeen etenemisestä Raumalla. Rauman sahainvestoinnin arvo on noin 200 miljoonaa euroa. Rakennustyöt on määrä aloittaa keväällä 2020. Koronatilanne saattaa vaikuttaa aikatauluihin.


Raumalainen kansanedustaja Kristiina Salonen (sd.) on jo ehtinyt odottaa Metsän Groupin hankkeen etenemispäätöstä.

  • Juuri tässä ajassa, koronakriisin keskellä, kaipaamme yritys- ja työllisyysrintamalta hyviä uutisia. Ne luovat nyt uskoa kriisin jälkeiseen tulevaisuuteen. Metsä Fibren moderni sahahanke on hieno uutinen Rauman seudulle ja koko Suomelle. Sahan tuomat työllisyysvaikutukset ovat mittavat. Arvioiden mukaan uusi saha työllistäisi suoraan 100 henkilöä ja arvoketjussa noin 500 henkilöä. Lisäksi sahan rakennusvaiheen työllisyysvaikutukset ovat arviolta 1 500 henkilövuotta, Salonen kertoo.

Salonen toteaa, että uuden sahan myötä myös Valtatie 8:n perusparannuksia tulisi jatkaa.

  • Liikennemäärä kasitiellä tulee kasvamaan niin rakennusaikana kuin myös uuden sahan myötä, kun tavarakuljetukset ja työmatkaliikenne lisääntyvät. Kasitien perusparannukseen liittyvissä hankesuunnitelmissa meidän tulisi edetä nyt kiireesti, jotta voisimme vastata alueen kehitykseen tiestön turvallisuudella ja tarjota siten teollisuudelle toimivan infran. Sellainen viesti menee kehysriihineuvotteluihin, Salonen sanoo.

Lisätiedot:

Kristiina Salonen

p. 050 512 0010