Kansanedustaja Salonen: Meriklusterilla mahdollisuus kaksinkertaistaa kokonsa Suomessa – hyvä esimerkki tulee Rauman telakalta

Rauma Marine Constructions Oy tiedotti torstaina allekirjoittaneensa aiesopimuksen australialaisen TT Line Companyn kanssa kahden matkustaja-autolautan rakentamisesta Rauman telakalla. Alusten rakentaminen käynnistyy RMC:n mukaan alkuvuodesta 2021. Projektin työllisyysvaikutus on arviolta noin 3 500 henkilötyövuotta.

Raumalainen kansanedustaja ja eduskunnan Meriryhmän puheenjohtaja Kristiina Salonen (sd.) onnittelee RMC:tä sopimuksesta.

  • Onnittelut RMC:lle hyvin tehdystä työstä! Tämä vahvistaisi RMC:n asemaa kansainvälisessä bisneksessä ja se olisi samalla eduksi niin Suomelle kuin Rauman seudullekin, Salonen kommentoi.
  • Eduskunnan Meriryhmä tapasi juuri tiistaina Meriklusterin edustajia. Kuulimme, että Suomessa meriklusterilla on mahdollisuus jopa kaksinkertaistaa kokonsa. Jo nykyisellään klusteri työllistää noin 50 000 ihmistä ja sen vuosiliikevaihto on noin 13 miljardia euroa. Alan kasvu ja kehitys on siten tärkeää myös kansantaloudelle. RMC näyttää siitä hyvää esimerkkiä, sanoo Meriryhmän puheenjohtaja Kristiina Salonen. 

Valtioneuvosto on nimennyt helmikuussa meripolitiikan ohjausryhmän, jonka tarkoituksena on kehittää meripolitiikasta selkeä vahvuusalue. Maahan laaditaan meripolitiikan toimenpideohjelma. Toimenpideohjelman on määrä valmistua vuoden 2021 alkupuolella.

  • Suomella on nyt erinomainen mahdollisuus profiloitua meripolitiikan globaalina vaikuttajana ja olla tuottamassa ratkaisuja siihen, miten meriluonnonvarojen käytöstä saadaan kestävää ja miten merilogistiikka on myös tulevaisuudessa turvallista ja ympäristövastuullista, Salonen sanoo.