Kansanedustaja Kristiina Salonen odottaa vauvaa

Kansanedustaja Kristiina Salonen (sd.) odottaa aviomiehensä Rafael Eerolan kanssa ensimmäistä lastaan. Vauvan laskettu aika on kesäkuun lopussa. Salonen iloitsee uudesta elämäntilanteesta ja kertoo lapsen olevan pitkäaikaisten haaveiden täyttymys.

Iloitsen syvästi ja olen hyvin kiitollinen tästä raskaudesta. Elämä on opettanut, että lapsia ei hankita, vaan lapsi on suuri lahja, joka saadaan, jos ollaan saadakseen, sanoo Salonen.

Salonen pyrkii jatkamaan eduskuntatyötä mahdollisimman pitkälle kevätkauden loppuun asti raskauden ja terveyden niin salliessa.

Kansanedustajuus on luottamustehtävä, josta ei koskaan voi kokonaan jäädä pois. Eduskuntatyöstä jään pois ensi syyskauden alusta ja jään äitiyslomalle, mutta kansanedustajan työ on paljon muutakin. Vastaan jatkossakin puhelimeen ja sähköpostiin. Haluan huolehtia myös keskusteluyhteyksieni säilymisestä kansalaisiin, joten käyn mahdollisuuksien mukaan myös erilaisissa tilaisuuksissa maakunnassa, pohtii Salonen.

Ensisijaisesti aion kuitenkin nauttia vauvasta ja äitiydestä ja rauhoittua olemaan läsnä lapsen elämän ensi vaiheissa. Kansanedustajan työn ja perheen yhteensovittamisen ratkaisut tulevat sitten aikanaan pohdittaviksi ja ajankohtaisiksi. Onneksi eduskunnassa on kannustavia esimerkkejä minulle monissa tuoreissa äideissä. Kuten jokainen lapsiperhe, myös me tulemme tarvitsemaan hyvää tukiverkostoa opetellessamme lapsiperheen arkea ja työn yhteensovittamista.

Salonen valittiin myös jatkokaudelle sd-eduskuntaryhmän toiseksi varapuheenjohtajaksi eduskuntaryhmän järjestäytymiskokouksessa 2.2.