Itsenäisyyspäivän puheessaan Kristiina nosti esille sodan vaikutuksen sukupolvien ketjussa. Vaikka Suomen itsenäistymisestä on kulunut 93 vuotta ja talvisodan päättymisestä 70 vuotta, voimme yhä aistia sodan perintöä ympärillämme.
“Jos sodan lapsena kokenut kannattelijasukupolvi oli tottunut työntämään tunteensa syrjään ja tekemään uutterasti töitä sekä elämään sodanpelko rinnassaan arkea, on sen väistämättä täytynyt jättää jälkensä myös heidän lapsiinsa, minun vanhempieni sukupolveen. Sodan tuskaa kantaa siis perimässään useampi sukupolvi. Lieneekö niin, että tämän päivän nuoret ovat vasta ensimmäinen sukupolvi, jonka elämään ei enää sodalla ole heijastusvaikutuksia?”, pohti Kristiina puheessaan.
Sota-ajan kokemusten kuunteleminen auttaa ymmärtämään paremmin isovanhempiamme, vanhempiamme ja suomalaista kansallisidentiteettiämme. “Ainoastaan tuntemalla historiamme osaamme arvostaa niitä, joiden ansiosta saamme tänä päivänä elää turvallisessa hyvinvointivaltiossamme ja rakentaa kestävää tulevaisuutta tuleville sukupolville.”, Kristiina painotti.