Hallituspuolueiden satakuntalaiset kansanedustajat: Digirata saadaan Satakuntaan

Tiedote julkaistu 28.10.2021

Väylävirasto tiedotti tänään, että Digirata-pilotointi toteutetaan Tampere-Pori/Rauma-rataosuudella. Digirata-hankkeella uudistetaan koko Suomen rautatieverkoston tekniset järjestelmät. Kulunvalvontajärjestelmän digitalisoinnilla voidaan tuottaa reaaliaikaista tietoa junien kulusta sekä tehdä rautatieliikenteestä turvallisempaa ja entistä ennakoitavampaa niin henkilö- kuin tavaraliikenteen osalta. Hallituspuolueiden satakuntalaiset kansanedustajat Kristiina Salonen (sd.), Eeva Kalli (kesk.), Jari Myllykoski (vas.) ja Heidi Viljanen (sd.) iloitsevat hyvästä päätöksestä.

– Tämä on Satakunnalle upea uutinen. Saamme Satakuntaan koko Suomen ensimmäisen rataosuuden, jota kehitetään tällä tasolla. Järjestelmän digitalisoinnilla pystytään esimerkiksi lisäämään sekä henkilö- että tavaraliikenteen määrää. Tämä antaa vahvaa viestiä siitä, että elinkeinoelämän kannattaa investoida alueellemme, Salonen iloitsee.

– Digirata tuo raiteille lisää älyä ja nostaa siten radan kapasiteettia. Raidekapasiteetin nousu tarjoaa yrityksille mahdollisuuksia kasvaa ja laajentaa toimintaansa. Tämä on tärkeä tulevaisuudennäkymä alueen elinkeinoelämälle, Kalli kertoo.

– Lisäksi Digirata-hanke antaa konkreettista tietoa henkilöliikenteen kehittämisestä koko raidealueella. Sijaintia pohdittiin vielä hetki sitten sen vuoksi, että Tampere-Pori/Rauma-osuudella varustamiseen kuluu suunniteltua enemmän aikaa. Riski todettiin kuitenkin vähäiseksi ja kokonaisuudessaan Tampere-Pori/Rauman pilottina käyttämisestä saatavat kokemukset ja hyöty Digirata-hankkeelle nähtiin merkittävämmiksi, Myllykoski painottaa.

– Digirata-hanke on kokonaisuudessaan miljardiluokkaa. Tämän kokoluokan hankkeen pilotointi tulee lisäämään maakuntamme vetovoimaa sekä vastaamaan teollisuuden, ulkomaankaupan ja satamaliikenteen kasvaviin tarpeisiin. Hienoa, että vaikuttamistyömme kantoi hedelmää ja Digirata-pilotti saatiin varmistettua Satakuntaan, Viljanen päättää.

Lisätiedot:

Kristiina Salonen

p. 050 512 0010

Eeva Kalli

p. 044 355 4400

Heidi Viljanen

p. 09 432 3010

Jari Myllykoski

p. 09 432 3119