Hallituspuolueiden satakuntalaiset kansanedustajat: Digiradan pilottihanke Tampere-Pori-Rauma -radalle

Hallitus julkaisi torstaina ensimmäisen selonteon valtakunnallisen 12-vuotisen liikennejärjestelmäsuunnitelmasta. Osana suunnitelmaa hallitus esittää, että valtio toteuttaa Digiratahankkeen selvityksen mukaisesti. Digirataselvitykseen sisältyy myös ensimmäinen kaupallinen pilotointi Tampere-Pori-Rauma -radalla. Pilottihankkeiden rahoituksella varmistetaan automaation kehittämisedellytykset koko Suomessa. Hallituspuolueiden satakuntalaiset kansanedustajat iloitsevat linjauksesta.

– Linjaus on merkittävä työvoitto Satakunnalle. Kiitos ministeri Harakalle, että Tampere-Pori-Rauma -rataosuus saadaan Digiradan pilottihankkeeksi! Digirata on merkittävä tulevaisuusinvestointi Satakuntaan, jolla on positiivisia vaikutuksia koko alueen kehitykselle, kansanedustaja Kristiina Salonen (sd.) painottaa.

– Uudesta digiradasta saadaan paljon hyötyä irti. Digirata antaa hyvät edellytykset edistää myös henkilöjunaliikenteen laajentamista, kun liikenteen kapasiteettia saadaan kasvatettua, kansanedustaja Eeva Kalli (kesk.) kommentoi.

– Raideliikenteellä on erittäin suuri merkitys Satakunnan kaltaisille vientivetoisille maakunnille. Digiradan pilotointi lisää osaltaan varmasti koko maakunnan vetovoimaa myös muille investoinneille, kansanedustaja Jari Myllykoski (vas.) sanoo.

– Tämä tuo kaivattua parannusta myös teollisuuden ja satamaliikenteen tarpeisiin, kun raidekapasiteettia voidaan digitalisaation avulla parantaa, kansanedustaja Heidi Viljanen (sd.) päättää.