Hallitus tukee suomalaista työtä ja tasa-arvoa

 

Salonen haluaa nostaa hallituksen budjettiriihestä esille myös hallituksen päätöksen pidentää isyysvapaata 54 arkipäivään muita vanhempainvapaita vähentämättä. Lisämäärärahaa tähän osoitetaan 0,3 miljoonaa euroa.

Vanhempia ja perheiden elämää on pyrittävä kaikin tavoin tukemaan. Isällä tulee tämän uudistuksen myötä olemaan aikaisempaa paremmat ja tasa-arvoisemmat mahdollisuudet olla läsnä lapsensa elämän alkuvaiheessa. Tämä mahdollistaa molemmille vanhemmille paremmin osallisuuden vanhemmuuteen. Tavoitteena on lisätä perheiden hyvinvointia, sillä hyvinvoivien perheiden lapsista kasvaa hyvinvoivia aikuisia, muistuttaa Salonen.

Vanhuspalvelulaista päästiin budjettiriihessä hallituksen kesken yksimielisyyteen. Vanhuspalvelulaki astuu tämän johdosta voimaan 1.7.2013. Hallitus ohjasi budjetissa lisäresursseja niin koti-, omais- kuin ympärivuorokautiseen hoitoon.

Vanhuspalvelulain aikaansaaminen on historiallinen teko. Sen avulla taataan ikäihmisten yhdenvertaisuus ja oikeus laadukkaaseen huolenpitoon ja hoivaan. Lisäksi hallitus aikoo pitää huolta, että liian alhaisille henkilöstömäärille asetetaan nollatoleranssi.  Tämä on askel oikeaan suuntaan. Työtä vanhusten puolesta on kuitenkin jatkettava, summaa Salonen.

Salonen on tyytyväinen myös hallituksen budjettiriihessään tekemään päätökseen tilata uusi jäänmurtaja. Vuodelle 2013 jäänmurtajaan käytetään jo 27 miljoonaa euroa ja vuoteen 2015 mennessä kokonaisvaltuus on 125 miljoonaa euroa sisältäen öljyntorjuntakapasiteetin hankinnan.

Olen iloinen, että uuden jäänmurtajan tilaus sisällytetään nyt budjettiin. Suuri hanke tuo toivottavasti kaivatun piristysruiskeen suomalaiseen telakkateollisuuteen vaikeana aikana. Hyvä, että samalla parannetaan myös öljyntorjuntakapasiteettia. Se on tärkeä toimenpide suomalaisen meriturvallisuuden kasvattamiseksi. Nämä toimet ovat meidän satakuntalaistenkin kannalta toivoa antava asia, Salonen sanoo.