KANSAN EDUSTAJA PAIKALLA

Sinä olet tärkeä

Eduskunnassa työhuoneeni tietokoneen ruudun reunalla on muistilappu. Se on siinä silmieni edessä palauttaakseen minut juurilleni silloin, kun tuntuu vaikealle. Lappu muistuttaa minua siitä, ettei inhimillisyys, empatia ja pehmeät arvot ole poliitikolle heikkouksia. Muistilapussani lukee:

”Lempeyttä voi odottaa vain kaikkein vahvimmilta.”

Joskus poliitikon kovuutta luullaan vahvuudeksi. Lempeyttä voidaan pitää tahdon heikkoutena. Politiikka on kuitenkin työtä ihmisten kanssa. Se on luottamuksen rakentamista toisiin, vaikuttaakseen. Kovuus etäännyttää kansanedustajan ihmisistä ja todellisuudesta.

Vahvuutta ja periksiantamattomuutta tarvitaan taisteluissa asioiden puolesta. Niiden lisäksi tarvitaan lempeyttä taisteluissa ihmisten puolesta. On uskallettava nähdä ihminen ja kuulla hänen tarinansa. Sinunkin tarinasi ansaitsee tulla kuulluksi, koska – sinä olet tärkeä.

@kristiinasalonen

@KrisseSalonen

Ajankohtaista

Kansanedustaja Salonen: Eropalveluita on parannettava Suomessa

| Uutiset | No Comments
Eduskunta käsitteli torstaina lakiuudistusta lapsen huollosta ja tapaamisoikeudesta. Kansanedustaja Kristiina Salonen (sd.) nosti keskustelussa esille lakiuudistuksen tuomat parannukset lapselle, mutta myös perhepalveluiden puutteen erotilanteissa. Lakimuutoksella on haluttu erityisesti korostaa molempien…

Kirjoituksia

Mihin katosivat potilasturvallisuusriskit?

| Kirjoituksia | No Comments
Maan hallituksen tekemä keskittämispäätös lakkautti aluesairaaloista leikkaustoimintaa ja ympärivuorokautista päivystystä vuoden 2018 alussa ympäri Suomen. Hallitus perusteli tuolloin keskittämistä kahdella syyllä: säästöillä ja potilasturvallisuuden vaarantumisella pienissä aluesairaalan yksiköissä. Nyt tiedetään,…

Facebook

Vaalikampanjan avajaisissa salin tunnelmaa ja lämpöä nostivat kaikki nämä ihanat ihmiset. Tänään menen nukkumaan kiitollisena siitä tuesta, jonka tämä joukkue minulle tänään osoitti.

Sain myös kansanedustaja Raimo Vuoristolta lahjaksi ministerin ja raumalaisen kansanedustajan Pirkko Työläjärven kirjan. Kirja herättää varmasti paljon ajatuksia minussa. Pirkon kokemuksista on opittavaa ja oivallettavaa kansanedustajalle, kuten esimerkiksi seuraavaa:

”Olen tehnyt tosissani työtä ja pyrkinyt hankkimaan yleistietoa. Olen halunnut oivaltaa yhteyksiä. Olen vähin erin ymmärtänyt, miten valtavasti tietoa on ammennettavana ja miten aina on mahdollisuuksia pyrkiä mielenmalttiin ja rauhaan.”

Näillä ajatuksilla on hyvä aloittaa uusi vaalikampanja. Kiitos!Kuvat otti: Ilse Vauhkonen
... Näytä enemmänNäytä vähemmän

2 päivää sitten

 

Kommentoi Facebookissa

Toivon että pääset läpi ja menestystä vaalityöhön 🧦.

Hyvä oli tunnelma ja meillä on upea ehdokas, jonka vierellä on helppo olla 😍

Hyvännäköinen porukka! 🙌✌️

Eduskunta näytti tänään vahvuutensa. Kun löytyy tahtoa toimia yhdessä, löytyy myös keinoja. Tuomittavat, törkeät ja raukkamaiset lapsiin kohdistuvat seksuaalirikokset ovat ravistelleet suomalaisten tuntoja. Eduskuntapuolueet ovat löytäneet yksimielisen esityksen toimista, joilla vastaavat rikokset halutaan kitkeä lastemme arjesta.

Haluan kuitenkin olla rehellinen. Vaikka lakimuutoksia todella tarvitaan, lait on aina laadittava harkiten. Siksi uusia esityksiä lakien osalta on ilmeisen hankala tehdä lyhyessä ajassa, mutta jo sisällä olevia esityksiä voidaan parantaa. Sen lisäksi resursseja voidaan ohjata lisäbudjeteilla nopeastikin esimerkiksi poliisille ja nettivalvontaan.

Nyt on siis tahtoa. Seuraavaksi tarvitaan tekoja.
... Näytä enemmänNäytä vähemmän

7 päivää sitten

 

Kommentoi Facebookissa

Kuulostaa hyvältä, mutta onko oikeesti tarkotus vaan kalastaa ääniä? Tämä ongelma on ollut tiedossa jo pitkään hallituksen siihen mitenkään puuttumatta. Varsinkin ministerit ovat asiaa väheksyneet voimakkaasti.

Nähdäänkö huomenna klo:09.00 Raumalla Järjestötalolla, klo:10.20 Eurajoen torilla tai klo:11.30 Porissa Eetunaukiolla?

Mielelläni näkisin sinut.

Sanna Marin on vierailulla Satakunnassa ja tavattavissa samaan aikaan jokaisella paikkakunnalla.

Tervetuloa treffaamaan!
... Näytä enemmänNäytä vähemmän

2 viikkoa sitten

Nähdäänkö huomenna klo:09.00 Raumalla Järjestötalolla, klo:10.20 Eurajoen torilla tai klo:11.30 Porissa Eetunaukiolla? 

Mielelläni näkisin sinut. 

Sanna Marin on vierailulla Satakunnassa ja tavattavissa samaan aikaan jokaisella paikkakunnalla. 

Tervetuloa treffaamaan!

 

Kommentoi Facebookissa

Kristiina, tulethan Pripoliin myös?